Word lid!

Presentaties en handouts BVNT2-conferentie 2016

23 mei 2015

Conferentie 2016

Presentaties en handouts BVNT2-conferentie 2016

Vanaf deze pagina hopen we zoveel mogelijk presentaties te kunnen aanbieden die tijdens de eendaagse conferentie op 21 mei 2016 zijn gehouden.

Op dit moment is beschikbaar:

Nu hier te vinden: uitslagen enquête conferentie 2016

Wat aan conferentie nieuwe stijl voorafging

Op 23 en 24 mei 2014 organiseerde de BV NT2 voor de zevende keer een tweedaagse

NT2-conferentie. Het was weer een succesvolle happening, die door veel enthousiaste NT2-docenten uit Nederland en Vlaanderen werd bezocht. Ook uit de evaluatie onder de deelnemers is gebleken, dat men genoten heeft van twee leerzame en inspirerende dagen.

Deelnemers hebben bij de evaluatie ook aangegeven, dat ze graag meer verdieping van bepaalde onderwerpen willen, een groter aanbod van masterclasses en workshops en minder korte proeverijen. Ook horen we steeds vaker, dat deelnemers zich niet makkelijk twee dagen kunnen vrijmaken,  de vraag naar deelname van één dag wordt steeds groter. Dat is niet zo gek als je bedenkt, dat er steeds meer NT2-docenten zzp’er zijn.

Tijd dus voor een nieuwe opzet, die meer recht doet aan de vraag naar verdieping en die beter past bij de huidige ontwikkelingen in het NT2-veld.

Een conferentie van 1 dag (3 dagdelen) rond een paar thema’s, die door middel van een openingslezing, masterclasses en workshops verder worden uitgewerkt. Daarbij willen we ook ruimte creëren voor het uitwisselen van ervaringen, tips en ideeën rond het thema, waarbij de ervaren en de beginnende NT2-docent elkaar inspireren. De conferentie zal nog meer bijdragen aan de professionalisering van de NT2-docent.

In deze vorm kunnen er ook vaker conferenties gehouden worden, naast de gebruikelijke studiemiddagen. De eerste conferentie nieuwe stijl zal in het voorjaar van 2016 gehouden worden. Daarna willen we dit minimaal 1 x per jaar organiseren.