Word lid!

Thema HET VAKMANSCHAP VAN DE NT2-DOCENT

18 mei 2019

Conferentie 2019

De grote NT2-conferentie zal volgend jaar plaatsvinden op zaterdag 18 mei in Utrecht, op een van de locaties van de HU in de Uithof, Padualaan 101. Het thema van de conferentie is: HET VAKMANSCHAP VAN DE NT2-DOCENT. Hoe kun je je vakmanschap/vakvrouwschap blijven ontwikkelen als NT2-docent? Hoe werkt een vakkundig docent aan de eigen deskundigheid, gekoppeld aan de competenties zoals omschreven in het Competentieprofiel docent Nederlands als tweede taal. Dit alles ook in relatie tot allerlei ontwikkelingen binnen het NT2-vakgebied en de verschillende doelgroepen va het NT2-onderwijs.

Vanaf heden (donderdag 11 april) kunt u zich via deze link aanmelden voor deelname aan de grote NT2-conferentie op 18 mei as. De conferentie is alleen toegankelijk voor leden, maar voor het aanmelden hoeft u niet eerst in te loggen bij ‘Mijn BVNT2’.

Bij het aanmelden kiest u gelijk voor elk van de 4 rondes een workshop, lezing of presentatie. Ook betaalt u gelijk voor uw ticket: €130 voor alleen het dagprogramma, €150 voor het dag- en avondprogramma.
Het is raadzaam om voor aanmelding het programma te bestuderen.
In het uitgebreide programma vindt u de omschrijving van de workshops, met het programma-overzicht kunt u snel het hele programma overzien, hierin zijn ook de nummers van de lokalen opgenomen. Bij de beschrijving van de workshops wordt verwezen naar een of meerdere competenties van het Competentieprofiel Docent NT2.

Het organiserende comité is verheugd dat de openingspresentatie gegeven wordt door prof. dr. Joseph Kessels, een inspirerende spreker, die vooral bekend staat om zijn expertise op het gebied van de leercultuur binnen organisaties. Zijn presentatie zal in het teken staan van het thema van de conferentie: de ontwikkeling van de vakbekwaamheid van NT2-docenten.

Het dagprogramma eindigt met een borrel en het uitreiken van de bewijzen van deelname.
Daarna volgt het avondprogramma. Hiervoor hebben we Theater Utrecht uitgenodigd, die onder de titel The Bright Side of Life een bijzondere theatervoorstelling geven.
Deze voorstelling wordt op maat gemaakt voor de conferentie. Om alvast een indruk te krijgen van de voorstelling, hebben we de tekst van hun website overgenomen – theaterutrecht.nl/voorstellingen/bright-side-life

Daar waar het goed met je gaat, is je thuis
“Wat kun jij doen om een vluchteling zijn waardigheid terug te geven?” Die vraag stelt theatermaker Bright Richards aan het publiek in zijn nieuwe theatervoorstelling The Bright Side of Life die hij bij Theater Utrecht maakt. Bright Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakt hij samen met schrijver / regisseur Ko van den Bosch en componist / muzikant Oleg Fateev de komische en confronterende vertelling met livemuziek: The Bright Side of Life.

De voorstelling op de conferentie duurt ongeveer een uur.
Daarna is er voor de deelnemers van het avondprogramma nog een gezellig buffetdiner en is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, om bij te praten, om te netwerken!

We verheugen ons erop om u op 18 mei as. te mogen ontvangen in Utrecht, HU locatie Padualaan 101.

 

Het organiserende comité,

Monique Deenik, Jeanne Kurvers, Charlotte Mayenburg, Wanda Polak, Simon Verhallen,
Astrid Buter, Annemieke Zevenhuijzen