Word lid!
Actualiteiten

Doneer actie vanwege vertrek Simon Verhallen

In juli 2021 heeft er een ALV plaats gehad. Tijdens deze ALV heeft Simon Verhallen na 18 jaar afscheid genomen.
Simon heeft zich 18 jaar ingezet om de belangen van de NT2-docenten te behartigen. Het bestuur wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Wij willen zijn inzet eren met een doneer actie voor een onderwijsproject in Zambia. Het project, NGO Language Academy, in Zambia is een project wat Simon heel belangrijk vind. Wij willen daarom voor dit project 1800 euro inzamelen.

Doneren kan op: https://www.doneeractie.nl/mondelinge-taalvaardigheid-van-kids-in-zambia/-56156

NGO Language Academy
Er is, in samenwerking met lokale organisaties in Zambia, een NGO opgericht, namelijk NGO Language Academy, met als doel scholen en leerkrachten deskundiger te maken en verder te ondersteunen op het gebied van woordenschatuitbreiding en schooltaal met behulp van kennis en ervaring die in de afgelopen jaren in Nederland is ontwikkeld.

De NGO Language Academy is in Mfuwe in Zambia. Deze Academy heeft de volgende doelen:

  1. Leerlingen in klas 2, 3, 4, 5 van de participerende scholen helpen bij het verwerven van een grote woordenschat in een korte tijd om hen zodoende een goede basis te bieden voor het succesvol lezen van tekstboeken en andere literatuur;
  2. Leerlingen helpen om een aantoonbare hoge geletterdheid te verwerven aan het eind van het primaire onderwijs.

Wat wordt er gedaan met het geld?
Het bedrag van 1800 wordt gebruikt voor onderwijsmaterialen voor het vergroten van de Engelse woordenschat van leerlingen in klas 2, 3, 4, 5. Hiermee worden leerlingen in Zambia meer onderwijskansen en kansen in het leven gegeven. Uw donatie draagt dus bij aan de ontwikkeling van leerlingen in het primaire onderwijs en hun toekomstkansen. Wij en de leerlingen van de scholen in Zambia zullen u heel erg dankbaar zijn voor de kans die u ze geeft.