Word lid!

Corona perikelen

De Beroepsvereniging Forums Overige berichten Corona perikelen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #4548
  H.W. Rolaf
  Deelnemer

  In maart werden onze NT2 scholen gesloten door veel  opdrachtgevers.  In mijn geval twee van de drie, dus mijn  inkomsten zijn met 2/3 terug gelopen. In die tijd ben ik via het internet doorgegaan met het contact houden en lesgeven aan die groepen. De derde opdrachtgever schakelde soepel over naar online en kon de les gewoon doorgaan. ( Maar de facturen  zijn echter nog niet voldaan!)  Opdrachtgever twee verbood mij via de email om door te gaan met de lessen. Ik ben  per 1 april gestopt met die opdracht. Opdrachtgever één vond de lessen heel interessant en een voorbeeld voor anderen, maar gaf voor het einde van de maand aan deze lessen niet te kunnen betalen. Al met al heb ik dus een strop die maand van 1682,- euro. Als ik verder stappen zou kunnen ondernemen hoor ik dat graag van jullie, maar dit verhaal is nog niet ten einde. Ik geef nu voor opdrachtgever één online les aan twee groepen ineen! Dus ook die inkomsten zijn gehalveerd! Bovendien zijn daar ook  de laatste drie weken van maart niet betaald, want ze hadden geen toestemming van DUO om die weken online les te geven. Daarnaast zijn de vakanties opgeschort, want die weken van maart waren toch eigenlijk vakantie.

  Toen er van overheidswege bekend werd gemaakt dat er een regeling kwam ben ik dat gaan onderzoeken. Ik kreeg via de gemeente waar ik woon online formulieren aangeboden waar ik aan diende te geven hoeveel minder ik zou gaan verdienen in die maand en er werd om bewijs gevraagd. Daarnaast moest ik het digid van mijn partner vermelden, dit bevreemde me daar dat juist geen rol zou moeten spelen was er in de media gezegd. Na ongeveer een week kreeg ik een bedrag van 1000,- euro op mijn rekening gestort. Ook kreeg ik een email met een nieuw formulier waarop uitgebreid naar het inkomen van mijn partner werd gevraagd. (?) Ik heb de gemeente gebeld met de vraag hoe het bedrag terug te storten. Dit konden ze mij niet vertellen en ik zou na een paar keer te zijn doorverbonden terug gebeld worden……. De volgende dag heb ik hen nogmaals gebeld en kreeg iemand aan de telefoon die argwanend informeerde of ik echt niet al door iemand was terug gebeld…..of gemaild……..Enfin ik heb het zelf maar terug gestort, want als ik hierop had moeten wachten…….

  Ik vraag me nu trouwens af of al die grote ondernemers die 90 procent van hun werknemers kunnen krijgen van de overheid ook allemaal de inkomsten van hun partner moesten opgeven.

  Mijn vraag is nu of jullie al jullie ervaringen willen delen zodat we hopelijk van elkaars ervaringen kunnen leren. Ook zou het goed zijn om massaal dit aan de vakbonden door te geven! De BVNT2 is tenslotte geen vakbond, maar een vakorganisatie.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 1 maand geleden door M Pool. Reden: U kunt geen HTML in het forum schrijven, daarom hebben wij uw bericht aangepast. WIlt u in het vervolg daarop letten als u tekst uit uw mailprogramma kopiert?
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.