Word lid!

De nieuwe app: SchrijfBeter.

De Beroepsvereniging Forums Nieuw lesmateriaal De nieuwe app: SchrijfBeter.

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3164
  margreet7107
  Deelnemer

  Doel van de app SchrijfBeter is anderstaligen in staat te stellen om zelfstandig te oefenen met spraak verstaan en spellen.
  Verstavaardigheid is iets dat veel geoefend moet worden, vooral nauwkeurig verstaan, niet op begrip, maar op klank.
  Spelling is een onderdeel van het Nederlands dat veel oefening vraagt, als iemand het werkelijk onder de knie wil krijgen. Vooral mensen die willen studeren hebben hierin veel oefening nodig.
  De inhoud bestaat uit 16 series van 3 x 20 woorden of zinnetjes, met een stijgende  lijn in moeilijkheid. Bekende  problemen op het gebied van verstaan zijn: verschillen tussen de AA en A, IE en I, EE en IJ, en woorden met een stomme e en woorden met een –t op het eind. Maar ook gereduceerde en verbonden spraak, die voor veel anderstaligen moeilijk te verstaan is.
  Veel voorkomende problemen met de spelling zijn de meervouden en de werkwoordsvormen.
  Iedere serie bestaat uit 3 soorten oefeningen:  de eerste geeft voor ieder gesproken woord  de keuze uit twee schrijfvormen, een correct en een niet correct:  Maan – man, prees – prijs.
  Daarna 20 flitswoorden, waarbij het woord even verschijnt terwijl het te horen is.
  Tenslotte 20 woorden als dictee. Na het schrijven wordt de correcte vorm getoond, en de vraag: Heeft u het goed geschreven?
  Bij de app behoren  twee soorten toetsen: een grote toets over alle series, en kleine toetsen die bij een serie horen. Beide soorten toetsen kunnen herhaald worden zo vaak men wil, de items zijn steeds wisselend.
  Gebruik
  Op de website http://www.schrijfbeterapp.nl staat een uitleg over het gebruiken van de app en korte theoretische uitleg over een aantal aspecten van de Nederlandse spelling, zoals de meervouden en de werkwoorden. Ook de gebruikte woorden en zinnetjes vindt u daar.
  Kopen
  De SchrijfBeter Winkel is gratis te downloaden in de app store en de  google play. Daarin bevinden zich de instructies en de serie EE – EI/IJ,om kennis te maken met de app.
  De 16 series oefeningen en toetsen, zijn te koop voor € 4,99. Vanaf april 2016.
  Bekijk ook de app SpreekBeter, voor een betere verstaanbaarheid in het Nederlands. Download de eerste drie oefenseries gratis in de app store of google play: http://www.spreekbeterapp.nl.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.