Word lid!

NATUURLIJKE SPREEKTAAL DANKZIJ DE NIEUWE TAALRAPS!

De Beroepsvereniging Forums Nieuw lesmateriaal NATUURLIJKE SPREEKTAAL DANKZIJ DE NIEUWE TAALRAPS!

 • Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #3294
  margreet7107
  Deelnemer

  In Taalraps wordt ritme ingezet als zeer effectief middel voor NT2-cursisten om gemakkelijker zinnetjes en constructies te onthouden, en om de typisch Nederlandse accentuering te pakken te krijgen.
  In het boekje zijn ruim zestig korte dialogen op een pakkend ritme ingesproken, waardoor cursisten bouwen aan woordenschat en bruikbare spreektaal oefenen, die waardevol is voor het opbouwen van het zelfvertrouwen van de cursist. Daarnaast oefent de cursist ritme, intonatie, zinsaccent en prosodie. 
  De raps zijn kort en regelmatig waardoor ze erg geschikt zijn om in de les kort aan bod te laten komen. Als docent kun je daardoor in korte tijd, iedere les op een actieve manier aan spreektaal werken. Herhaling is hierbij van belang en zorgt ervoor dat de zinnetjes inslijpen.
  Er zijn eenvoudige en meer gecompliceerde taalraps zodat zowel beginners als gevorderden hun uitspraak in het Nederlands kunnen verbeteren. Het rappen is een aanstekelijke werkvorm voor in de klas, maar zijn ook heel geschikt om individueel mee te werken. Het boek bevat vijf handige registers. Zodat je altijd een goede rap kan vinden bij de situatie die op dat moment in de klas van toepassing is.
  Een aanstekelijke werkvorm voor de NT2 les, geschikt voor ieder niveau
  In iedere rap komen een of meer onderwerpen aan bod die van belang zijn voor de taalleerder, zoals herkenbare thema's (boodschappen doen, cijfers, familie), belangrijke taalhandelingen (excuses geven, mening geven), grammaticale onderwerpen (er, hulpww., overtreffende trap) en uitspraakkwesties (prosodie, klanken, vloeiende spraak). Bij iedere rap is bovendien een suggestie gedaan voor een spreekoefening die na afloop met de groep gedaan kan worden.
  TAALRAPS VOOR IEDEDEREEN
  • Voor alle niveaus
  • Vanaf 12 jaar
  • In te zetten vanaf de eerste les
  • Past goed naast iedere methode

  Auteurs Lieske Adèr en Margreet Verboog

  Voorproefjes op: http://www.nt2.nl/nl/artikel/92/Taalraps

  #4032
  Anoniem
  Gast

  The trick to access this forum is to get more knowledge and where do you put this knowledge?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.