Word lid!

Nieuw A1-leesboekje met gratis lesbrief: De fles op het strand

De Beroepsvereniging Forums Nieuw lesmateriaal Nieuw A1-leesboekje met gratis lesbrief: De fles op het strand

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #2980
  Anoniem
  Gast

  Nieuw A1-leesboekje voor Nt2 – met gratis lesbrief

  Er is onder Nt2-docenten grote behoefte aan goed leesmateriaal voor hun beginnende cursisten. Daarom start Arcos Publishers met een serie eenvoudige leesboekjes op A1-niveau. De fles op het strand, van Robertha Huitema, is het eerste deel van deze serie. Bij het boekje is een gratis lesbrief als PDF-bestand te downloaden.

  Het verhaal
  Bob is een jonge man. Hij woont alleen en wandelt veel met Faust. Faust is zijn hond. Op een dag vindt Bob een fles op het strand. In de fles zit een brief. De brief is van een vrouw. Kom je me zoeken? schrijft de vrouw. Ik woon op een eiland. Bob wil haar graag leren kennen. Hij gaat haar zoeken op de Waddeneilanden. Hij leert veel mensen kennen. Hij maakt vrienden en vindt nieuw werk. Maar zal hij de vrouw kunnen vinden?

  Informatie voor Nt2-docenten
  Dit is een ideaal leesboekje voor volwassenen die Nederlands leren. Een jonge man gaat op zoek naar een mysterieuze vrouw. Tijdens zijn zoektocht overwint hij zijn verlegenheid, maakt hij vrienden en vindt hij nieuw werk. Het verhaal geeft een inkijkje in enkele Nederlandse gewoonten en in het reizen met verschillende vormen van openbaar vervoer. Het biedt veel aanknopingspunten voor gesprekken over vriendschap, eenzaamheid en sociale omgangsvormen. Het aantal verschillende woorden is beperkt gehouden en ieder woord komt tenminste 5 maal voor in het boekje, waardoor de taalleerder ze sneller leert herkennen.

  Interesse? Bestellen kan eenvoudig via de website http://www.arcospublishers.com, of voor B-to-B per e-mail aan gjb@arcospublishers.com

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.