Word lid!

Onderzoek naar wensen en behoeften van NT2-docenten

De Beroepsvereniging Forums Overige berichten Onderzoek naar wensen en behoeften van NT2-docenten

 • Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #3736
  Anoniem
  Gast

  Goedendag NT2-docenten,

  Zou ik een minuutje (of misschien twee) van uw tijd mogen? Het gaat over mijn afstudeeronderzoek! Mijn naam is Monique Geerdes, student van de opleiding Media en Entertainment Management. Ik doe onderzoek naar de wensen en behoeften van NT2-docenten op het gebied van onlinevideo’s.

  Ik werkte een tijdje op de klantenservice van Uitgeverij Boom in Amsterdam en kwam er gaandeweg achter dat er veel onduidelijkheid speelt bij NT2-docenten. Over leermethoden en het gebruik hiervan, maar ook kreeg ik het idee dat de docenten die ik sprak, zich niet begrepen voelden. Ik snap ik dat dit uiteraard niet voor iedere NT2-docent geldt. Ik bedacht me dat de communicatie een stuk beter zou kunnen via het produceren van video’s. Hier ligt de basis van mijn onderzoek.

  Inmiddels ben ik niet meer werkzaam bij Uitgeverij Boom, maar het onderwerp bleef me wel echt aanspreken. Want wat gebeurt er nou precies op het gebied van NT2? Mijn zwager komt uit Cuba en is momenteel aan het inburgeren in Nederland. Ik ben dus ook bij zijn proces betrokken en heb de situatie van zijn kant bekeken. Nu wil ik me compleet focussen op de NT2-docent en onderzoeken wat de docent interessant zou vinden in video’s op het gebied van NT2. Daarvoor moet ik onderzoeken wat er precies speelt binnen de rol als NT2-docent en wat hen dagelijks bezighoudt. Tegen welke problemen loopt de NT2-docent aan in zijn of haar werk en hoe kunnen video’s eventueel een bijdrage leveren om hen te informeren of te ondersteunen?

  Daarom zou ik graag NT2-docenten willen interviewen over dit onderwerp. Ik ben op zoek NT2-docenten die lesgeven bij diverse organisaties (of wellicht zelfstandig) en van verschillende leeftijden.
  2 personen in de leeftijdscategorie van 20-30
  2 personen in de leeftijdscategorie van 30-40
  2 personen in de leeftijdscategorie van 40-50
  2 personen in de leeftijdscategorie van 50-60+

  Ik ben overigens niet meer werkzaam bij Uitgeverij Boom en doe dit onderzoek dan ook op eigen initiatief. De wereld van de NT2-docent is in de afgelopen jaren flink veranderd en daar moeten we rekening mee houden, vandaar dit onderzoek. N.a.v. dit onderzoek kan er weer vervolgonderzoek gedaan worden. Daar heb ik wel uw hulp bij nodig.

  Heeft u interesse? Bel/app of mail mij dan alstublieft! Ik woon zelf in Alphen aan den Rijn, maar ben bereid naar u toe te komen voor het onderzoek. Ik wil me zo flexibel mogelijk opstellen, want ik begrijp dat september een drukke maand voor iedereen is.

  Met vriendelijke groet,

  Monique Geerdes
  06 81 48 94 84
  mme.geerdes@gmail.com 

  #4111
  Anoniem
  Gast

  The collected data is truly ideal home that people come to see this size.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.