Word lid!

Open nascholingen voor NT2-docenten – 5 dinsdagavonden aan Hogeschool Utrecht

De Beroepsvereniging Forums Trainingen, workshops & cursussen Open nascholingen voor NT2-docenten – 5 dinsdagavonden aan Hogeschool Utrecht

  • Dit onderwerp is leeg.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #3270
    A. Berntsen
    Deelnemer

    Beste NT2-docent,

    Binnenkort organiseert de Hogeschool Utrecht een aantal workshops en netwerkdagen voor NT2-docenten.
    Deze vinden plaats op vijf dinsdagen van  16.00 – 20.00 uur. Het aanbod is ontwikkeld voor onze voormalig NT2-docenten-in-opleiding en andere belangstellenden. Verspreid dit bericht daarom onder NT2-collega’s!

    De kosten per workshop zijn € 135,- inclusief een kleine maaltijd. Wie zin heeft om deel te nemen aan één of meer van de workshops dan kan zich inschrijven via deze link : http://www.hu.nl/workshopsNT2

    11 oktober 2016
    Alfabetisering Nt2 plus: actieve werkvormen spreken en studievaardigheden
    Merel Borgesius en Kaatje Dalderop

    Alfabetiseren is meer dan leren lezen en schrijven. In deze workshop besteden we in de eerste helft aandacht aan schoolse- en studievaardigheden en leerstrategieën. Je maakt kennis met verschillende activiteiten waarmee je met alfacursisten aan studievaardigheid kunt werken.
    De tweede helft van de training staat spreekvaardigheid centraal. Je ervaart welke actieve werkvormen je kunt  inzetten zonder gebruik van het schrift. Het ABCD-model is hier het uitgangspunt. De werkvormen vormen een aanzet tot buitenschools leren en portfolio-opdrachten.

    15 november 2016
    Laagopgeleide NT2-ers met succes leren lezen
    Sandy Posthumus Meyjes en Ellis Delken

    U krijgt tijdens de workshop antwoord op de drie volgende vragen.
    a. waarom is lezen hard werken?
    b. waarom is lezen voor laagopgeleide Nt2-ers moeilijk?
    c. hoe kunnen we lezen makkelijker maken voor de cursist én voor de docent?

    Na deze interactieve workshop gaat u naar uw NT2-klas met handvatten en werkvormen waarmee uw cursisten hun  leesvaardigheid gestructureerd verbeteren.

    24 januari 2017
    Taaltools, apps en zelf woordenschat leren
    Anneloes Spaan en Arnold van Veen

    Digitale geletterdheid (ICT-vaardigheid) is een belangrijke 21e eeuwse vaardigheid. Voor NT2-cursisten is het cruciaal zich ICT-vaardigheden eigen te maken om goed mee te kunnen draaien in de samenleving. Daarnaast zijn er veel ICT-toepassingen die het leren van de tweede taal versterken, vergemakkelijken en bovendien plezierig maken. De bekendste en meest gebruikte zijn diverse woordenschat-apps en sites voor het opzoeken en leren van nieuwe woordenschat. Maar ook interactie en contact via internet en sociale media dragen bij aan taal verwerven. In deze workshop worden veel praktische voorbeelden en werkvormen gepresenteerd en u gaat zelf aan de slag met uw laptop, iPad en/of  smartphone (telefoon) om nieuwe werkvormen rond woordenschat en andere NT2-aspecten uit te proberen.

    Na deze interactieve workshop kunt u meer apps, tools en websites in uw NT2-les aanbieden die het zelf en buitenschools taal leren van cursisten stimuleren.

    21 maart 2017
    Vrijwilligers in/en de NT2-les
    Annet Berntsen en Sandy Posthumus Meyjes

    De rol van de vrijwilliger in de Nt2-les is heel duidelijk: naast die van de NT2-docent. In de praktijk doen zich alle varianten voor: in plaats van een docent en bij gebrek hieraan! Er zijn nieuwe initiatieven als Taalpunt.nl, NT2-trainingen voor taalvrijwilligers. In deze workshop informeren we elkaar over goede samenwerking en extra mogelijkheden om het leren in en buiten de klas voor de NT2-cursist te versterken.

    Na deze interactieve workshop gaat u naar huis met ideeën hoe de samenwerking met vrijwilligers beter vorm en inhoud te geven ten behoeve van meer taalcontact voor cursisten.

    18 april 2017
    Differentiëren in de NT2-les
    Annet Berntsen en Merel Borgesius

    Differentiëren kun je leren….en vindt plaats in iedere NT2-les.
    We onderzoeken samen met u externe differentiatie, bijvoorbeeld hoe u de instroom van nieuwe cursisten op kunt te vangen.
    Ook is er veel (meer) mogelijk aan interne differentiatie. We onderzoeken samen hoe we kunnen werken aan variatie in instructie, opdracht, tijd, product en feedback.
    Differentiatie als startpunt van de NT2-les vraagt om goede organisatie vooraf en – last but not least-  werken aan samenwerkend leren.

    Na deze workshop gaat u voorzien van 'good practices' verder met differentiatie in uw NT2-les.

    #4027

    Is deze nascholing ook open voor aspirant-studenten NT2 docent? Ik wil graag zo snel mogelijk de opleiding doen, maar die zijn overal vol. Met dit soort cursussen kan ik me al verdiepen in de leerstof.

    #4028
    Anoniem
    Gast

    Helaas, Valerie, deze workshops zijn bedoeld en toegankelijk voor afgestudeerde Nt2 docenten.

    Voor andere geïnteresseerden: Een paar workshops zijn van datum veranderd.

    24 januari 2017
    Taaltools, apps en zelf woordenschat leren

    21 maart 2017
    Vrijwilligers in/en de NT2-les

    18 april 2017
    Differentiëren in de NT2-les

    Er zijn nog plaatsen open! We hopen jullie te zien!
    Voor info:
    Christianne van Triest
    christianne.vantriest@hu.nl

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.