Word lid!

Professionele ontwikkeling zelfstandige docenten NT2

De Beroepsvereniging Forums Overige berichten Professionele ontwikkeling zelfstandige docenten NT2

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3699
  Anoniem
  Gast

  Beste lezer,

  Momenteel doe ik ter afronding van mijn masteropleiding onderzoek naar de professionele ontwikkeling van zelfstandige docenten NT2. Hoewel uit de literatuur bekend is dat professionele ontwikkeling van docenten (in het algemeen) noodzakelijk is om onderwijskwaliteit te behouden en te vergroten, is er geen enkel onderzoek naar hoe NT2-docenten hier na het afronden van hun opleiding vorm aan geven.

  In onderwijscao’s is geld en tijd voor professionalisering beschikbaar gesteld, gekoppeld aan een verplichting voor docenten om hier minimaal 10% van hun normjaartaak aan te besteden. Zelfstandige docenten hebben deze faciliteiten en verplichting niet, wat het extra interessant maakt om te onderzoeken hoe zij vormgeven aan hun professionele ontwikkeling. Met dit onderzoek wil ik een bescheiden bijdrage leveren aan de summiere kennisbasis rondom dit belangrijke onderwerp. Hopelijk kunnen we uit het onderzoek ook leren hoe professionele ontwikkeling van docenten NT2 tijdens en door het werk versterkt kan worden.

  De eerste fase van het onderzoek bestaat uit een gecombineerde vragenlijst, waarin u wordt gevraagd deelname aan en motivatie voor professionaliseringsactiviteiten op een schaal te scoren. Ik zou het erg op prijs stellen als u maximaal vijf minuten van uw tijd wilt besteden aan het invullen van deze vragenlijst https://goo.gl/forms/cLmih4FtrhUcEIBn1

  Alvast bedankt voor uw medewerking!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.