Word lid!

Taalbos: digitaal lesmateriaal voor nieuwkomers in het basisonderwijs

De Beroepsvereniging Forums Nieuw lesmateriaal Taalbos: digitaal lesmateriaal voor nieuwkomers in het basisonderwijs

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3809
  Anoniem
  Gast

  Vanaf juli 2019 is er een nieuwe taalmethode beschikbaar voor nieuwkomers in het basisonderwijs: Taalbos. Kinderen die al enige basiskennis hebben van het Nederlands, kunnen hiermee hun taalvaardigheid optimaliseren. Doordat alle instructies en opdrachten met audio zijn ondersteund, kunnen leerlingen er zelfstandig in werken. Na elke oefening krijgt de leerling zijn resultaten te zien en kan hij eventueel opnieuw oefenen. De afbeeldingen en audio bij alle woorden en zinnen zorgen ervoor dat de betekenis en de klank nog beter beklijft. Met de steropdracht aan het einde van een taak kan een docent zien hoe de leerling scoort op een bepaald leerdoel.

  De methode is ingedeeld in tien niveaus en de opbouw in moeilijkheid is heel geleidelijk. In de oefeningen zitten verschillende game-elementen verwerkt, waardoor kinderen op een speelse, interactieve manier oefenen met alle aspecten van de Nederlandse taal.

  Op http://www.taalbos.nl kunt u een demo-account activeren.

  Taalbos is beschikbaar vanaf schooljaar 2019-2020. U kunt per leerling een totaalpakket aanschaffen, of kiezen voor een halve licentie (de eerste of laatste vijf niveaus). De prijs van een licentie is 40 euro per leerling per jaar. Een halve licentie kost 25 euro.
  Voor meer informatie kunt u mailen naar info@taalbos.nl.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.