Word lid!

Vacature Docent als Trainer Taal en Ouderbetrokkenheid, Utrecht

De Beroepsvereniging Forums Docent gevraagd Vacature Docent als Trainer Taal en Ouderbetrokkenheid, Utrecht

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3469
  Anoniem
  Gast

  Wij zijn op zoek naar ervaren docenten die trainingen Taal en Ouderbetrokkenheid kunnen geven in Utrecht.

  Het programma Taal en Ouderbetrokkenheid van onze opdrachtgever in Utrecht is bedoeld voor ouders met kinderen op peuterspeelzalen of in de onderbouw (VVE-groep) van de basisschool. Het doel is om ouders intensief te betrekken bij het onderwijs zodat de kinderen zich optimaal ontwikkelen, thuis en op school.

  Om dit doel te bereiken wordt gebruik gemaakt van lessen die gebaseerd zijn op thema’s uit de VVE (Het stimuleren van een intensieve participatie thuis en op school van die ouders in de ontwikkeling van hun kind maakt nadrukkelijk deel uit van de lessen die gebaseerd zijn op thema’s uit de VVE.). Tegelijkertijd wordt de taalvaardigheid van de ouders verhoogd door middel van contextrijke oefeningen en praktijkopdrachten.

  De trainer geeft de training aan ouders. Hij/zij werkt doelgericht aan een constructief contact met het onderwijzende en onderwijsondersteunende team. De trainer legt hiermee een basis waarop ouders én het team verder kunnen bouwen.

  Daarnaast werkt de trainer intensief samen met de deelnemers om in een gezamenlijke verantwoordelijkheid de gestelde einddoelen te realiseren. Het voorkomen van uitval, het waarborgen van een positieve en prettige sfeer in de lesgroep én het bereiken van de vooraf geformuleerde doelstellingen is de verantwoordelijkheid van de trainer.

  Functie eisen:

  De trainer Ouderbetrokkenheid & Taal beschikt over de volgende kennis en vaardigheden:

  Een pabo-diploma of een tweedegraads lesbevoegdheid;
  Het is een grote pré wanneer u beschikt over een afgeronde post hbo-opleiding docent NT2 of het certificeringstraject tot professioneel NT2 trainer hebt doorlopen;
  U heeft kennis van of wilt zich verdiepen in de voor- en vroegschoolse educatieprogramma’s van de basisschool;
  U vindt het trainen van heterogene groepen een uitdaging;
  Wij zijn niet op zoek naar docenten die gewend zijn les te geven op een klassikaal niveau en werken vanuit een vastomlijnde methode;
  Wij zijn wel op zoek naar trainers die het trainingstraject zien als een proces waarin de cursisten ontdekken hoe ze competenties kunnen ontwikkelen en aanwenden om de ontwikkeling van hun kinderen te stimuleren. Als trainer begeleidt u dit proces;
  Betrokkenheid met de doelgroep en met de school is hiervoor van belang;
  U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, creativiteit en een open, onderzoekende en positieve houding. Hiermee bent u als trainer in staat om een brug te slaan tussen alle betrokken partijen en om een blijvende gedragsverandering te realiseren;
  U bent ondernemend en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen;
  U bent in staat een accurate administratieve afhandeling te verzorgen;
  In het trainingstraject stelt u zich zelfkritisch op;
  U woont in de regio

  Arbeidsvoorwaarden:

  De trainer wordt, afhankelijk van de onderwijsinstelling waarbij hij/zij dit project gaat uitvoeren, ingezet voor enkele dagdelen per week gedurende een aantal maanden. De salariëring ligt tussen het niveau van € 2500,- en € 3000,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (1659 uren per jaar). Salariëring is afhankelijk van diplomering en ervaring.

  Bedrijfsomschrijving:

  Bisbee Flexonderwijs is een jong, succesvol en flexibel bedrijf waar enthousiaste mensen actief zijn in de uitvoering van onderwijs binnen het MBO, de ISK en de BVE sector. Wij investeren in de ontwikkeling van onze docenten en bieden onder meer ondersteuning bij opleidingstrajecten. Onze expertise ligt in de vakgebieden Nederlands, rekenen, inburgering, participatie en ICT. Wij beschikken over bekwaam en ervaren personeel. De bekwaamheid van ons personeel komt tot uiting in de betrokkenheid en ervaring in het werk en de omgang met de doelgroep.

  Interesse? Mail je cv naar s.bastiaansen@bisbee.nl

  http://www.bisbee.nl/docenten/vacatures/trainer-taal-en-ouderbetrokkenheid-gezocht-in-utrecht/

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.