Word lid!

Vraag naar overzicht van software voor afstandsonderwijs

De Beroepsvereniging Forums Kennis en tips over afstandsonderwijs Vraag naar overzicht van software voor afstandsonderwijs

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4543
  Ruben Kuipers_
  Sleutelbeheerder

  Ik ben als zelfstandig werkende docent druk bezig me te orienteren op de software voor afstandsonderwijs. Ik ken natuurlijk Zoom, maar er is zoveel software, dat ik niet goed weet wat ik het beste kan kiezen voor ons soort klassikaal onderwijs. Is het mogelijk dat er voor onze sector een lijst wordt opgesteld met de verschillende software die ingezet kan worden en hun voor- en nadelen?Enige instructie daarbij zou ook niet schaden. Bij voorbaat dank,

  Met vriendelijke groet, Julie Warris

  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 7 maanden geleden door Ruben Kuipers_.
  #4545
  H.W. Rolaf
  Deelnemer

  Ik vind het vreemd dat wij via de opdrachtgevers te horen krijgen dat zoom het enige is waar je mee mag werken. Wie heeft deze regel verzonnen en waarom? Zoom is de laatste tijd nogal in opspraak gekomen vanwege de privacy en toch dienen we als ZZP’ ers het te blijven gebruiken, anders tellen de uren voor de cursisten en voor jou niet mee!

  #4550
  M Pool
  Sleutelbeheerder

  De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een Keuzehulp privacy bij videobel-apps gemaakt. Wellicht vind u daar een antwoord.

   

  #4558
  Ruben Kuipers_
  Sleutelbeheerder

  In de Volkskrant van di. 21 april stond een interessant artikel over videobellen. Signal (voor 1 op 1 contact) en Jitsi (voor groepen) kregen goede recensies, o.a. op het gebied van privacyvriendelijkheid en veiligheid. Ook Bits of Freedom adviseert Jitsi te gebruiken:

  https://www.bitsoffreedom.nl/2020/03/26/tool-nodig-om-te-videobellen-probeer-jitsi/

  Wel is het zo dat je voor Jitsi óf zelf de software op een server moet installeren (lastig als je niet echt technisch onderlegd bent), óf gebruik dient te maken van een vertrouwde server, in Nederland bijvoorbeeld die van Waag:

  https://meet.waag.org/

  Dan lijkt het verder vrij simpel: geef de sessie een naam, voeg een wachtwoord toe, kopieer de link en stuur hem naar de deelnemers.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.