Word lid!

Welke opleiding raden jullie aan?

De Beroepsvereniging Forums Trainingen, workshops & cursussen Welke opleiding raden jullie aan?

 • Dit onderwerp is leeg.
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #3049
  Anoniem
  Gast

  Hallo allemaal,

  Excuses als ik niet in het goede subforum post, maar ik vroeg me af welke opleiding tot NT2-docent jullie me zouden aanraden. Ik heb een BA Engels en een MA in Vertalen, maar wil me laten omscholen tot NT2-docent. Volgens mij zijn er drie goede opties (VU-Windesheim, Hogeschool Utrecht en Radboud in’to Languages), maar ik vind het moeilijk in te schatten wat precies de verschillen zijn en welke opleiding de beste is. Elke opleiding geeft een certificaat uit, maar worden ze hetzelfde gewaardeerd door werkgevers? Zijn er hier studenten of ex-studenten van een van deze opleidingen die hun ervaringen met mij willen delen?

  Alvast bedankt!

  Suzanne

  #4006
  S. Looijen
  Deelnemer

  Hallo Suzanne,
  Dit is inderdaad ook een vraag die ik op het forum wilde stellen. Jammer dat je (nog) geen reacties hebt ontvangen.
  Heb je inmiddels al wel een keuze gemaakt waar je de opleiding wilt volgen? En zo ja, waaeom heb je voor die opleiding gekozen?
  Dank voor je reactie.

  #4007
  Anoniem
  Gast

  Dag dames,
  Ik ben momenteel in opleiding op de hogeschool in Utrecht. Ik heb zelf hiervoor gekozen omdat ik al een theoretische opleiding NT2 heb gevolgd bij de VU en een heel praktische opleiding wilde. Dat is gelukt ☺️.
  De VU is wat theoretischer, je krijgt eerst de theorie en na een half jaar moet je stage gaan lopen. Zoals gezegd is de Hogeschool Utrecht praktischer en is het de bedoeling dat je meteen stage loopt. Voordeel van de HU is dat het een blended learning opleiding is en dat je 1x per 2 weken naar Utrecht moet. Volgens mij zijn er geen slechte scholen, het is net waar je voorkeur naar toe gaat en wat je mogelijkheden zijn.
  Succes met kiezen!

  #4008
  S. Looijen
  Deelnemer

  Hallo Suzanne72,
  Dank je voor je feedback. Ik had inderdaad ook begrepen dat VU theoretischer is (met name het eerste gedeelte van de opleiding) dan de overige opleidingen. Ik neig toch naar VU vanwege de combi van theorie en praktijk.
  Succes met je opleiding aan de HU  :)

  #4009
  Anoniem
  Gast

  Is een goed idee Ik zal proberen te gebruiken

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.