Word lid!

Workshop buitenschools leren

De Beroepsvereniging Forums Trainingen, workshops & cursussen Workshop buitenschools leren

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3874
  Anoniem
  Gast

  Een aanpak om buitenschools leren een goede plek in de les te geven

  Iedereen weet: cursisten leren de taal pas echt als ze hem buiten de klas ook gebruiken. Wij zien dat ruimer dan alleen spreken. Cursisten kunnen buiten de les ook luisteren naar anderen, iets lezen of iets opschrijven. Hoe kun je dat als docent begeleiden?
  In deze workshop leggen we de link met zowel de nieuwe Wet Inburgering en de plaats die participeren daarin krijgt, als met de criteria die Blik op Werk hanteert bij de inspectie van de verschillende taallessen. We bespreken het ROG-model om cursisten gemotiveerd te houden of te krijgen en hoe buitenschools leren daarbij hoort.
  Je krijgt een stappenplan voor hoe je buitenschoolse opdrachten in je lessen kunt verweven. Daarbij houden we ook van een praktische invulling. In de workshop oefen daarom je met het maken van een paar buitenschoolse opdrachten volgens ons format en ga je naar huis met concrete ideeën om cursisten buiten de les de taal te laten oefenen.

  Je gaat naar huis met …
  een format waarmee je buitenschoolse opdrachten op een makkelijke manier kunt maken, motivatie om buitenschoolse opdrachten een mooie plek in je lessen te geven én een bewijs van deelname.

  Kijk voor meer informatie op onze site: https://www.olijhoek-valk.nl/scholing-van-docenten-en-vrijwilligers/ (onderaan de pagina).

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.