Word lid!
Actualiteiten

ISK/OKAN UITWISSELING VLAANDEREN 1, 2, 3 mei 2019

De groei in aantallen nieuwkomers heeft de afgelopen jaren geleid tot een nieuwe dynamiek op nieuwkomersscholen en in opleidingen, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Dit is op sommige vlakken in Vlaanderen anders aangepakt dan in Nederland. Op 1, 2 en 3 mei zullen we met een groep docenten, directeuren & teamleiders, opleiders en betrokkenen naar Gent reizen om hier een beeld van te krijgen. Klik hier voor meer informatie.

De groei in aantallen nieuwkomers heeft de afgelopen jaren geleid tot een nieuwe dynamiek op nieuwkomersscholen en in opleidingen, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Dit is op sommige vlakken in Vlaanderen anders aangepakt dan in Nederland. Ook uitgangspunten verschillen. Tot slot gebeurt het opleiden van NT2-docenten volgens andere principes en zijn er interessante ontwikkelingen bij onze zuiderburen op dit vlak.

 

 

Hoe is dit onderwijs georganiseerd? Wat moeten NT2 docenten zoal kennen en kunnen om onderwijs aan deze groep te geven? Wat zijn uitgangspunten van het Vlaamse nieuwkomersonderwijs? En nog belangrijker: wat kunnen we leren van het Vlaamse systeem?

Op 1, 2 en 3 mei zullen we met een groep betrokken docenten, directeuren & teamleiders, opleiders en betrokkenen naar Gent reizen om hier een beeld van te krijgen. We gaan onder mee op bezoek bij:

  • Prof. dr. Pieter van Avermaet, directeur van het centrum Diversiteit & Leren van de Universiteit Gent, bekend van zijn werk op het gebied van meertaligheid en anderstalige nieuwkomers.
  • OKAN-school ‘De Toren van Babel’. Wat kunnen we leren van onze Vlaamse collega’s?
  • IN-Gent: deze organisatie voert het Vlaamse inburgerings- en integratiebeleid uit.
  • Provinciale Middenschool/OKAN: doorstroomschool voor veel ex-OKAN leerlingen. Hoe gaan zijn om met de overdracht en ontvangst van ex-OKAN leerlingen?
  • Bezoek aan lerarenopleiding Het Perspectief: hoe ontwikkelen NT2-opleidingen zich in Vlaanderen en welke rol hebben OKAN-leerkrachten hierin?

 

 

GAAT U MEE?

GEEF U VOOR 1 APRIL OP VIA: secretariaat@bvnt2.org o.v.v. ‘Uitwisseling Vlaanderen’

GEEF DAARBIJ AAN:

  1. Uw naam
  2. School/opleidingsinstelling/organisatie waar u werkt
  3. Uw tel. nr.
  4. Of u eventueel collega’s mee wilt nemen
  5. Of u lid bent van de BVNT2 (zo ja, lidnr)

KOSTEN: 200,00 (inclusief hotelovernachtingen in Gent, ontbijt, lunch en diner, exclusief vervoer)

Voor meer informatie, neem contact op met secretariaat@bvnt2.org